Herhangi bir tüp bebek tedavisinde, embriyo transferi uygulaması, belki de en heyecan verici ve tabii ki stresli bir kilometre taşı olabilir. Tüp bebek tedavisine karar verme aşamasında yaşanan gelgitler, tedavi başladıktan sonraki ilaç kullanımı ve izleme haftalarından sonra, yumurta toplama işlemi ve en sonunda oluşan embriyoların nasıl geliştiğini görmek için sabırsızlanılan bir süreç yaşanır.
Tüm bunların sonunda da tüp bebek tedavisinin son adımı olan embriyo transferine gelinir. Embriyolar profesyonel bir ekip çalışması ile rahim içine yerleştirildikten sonra, artık anne adayının beklediği tek şey vardır: İmplantasyon, yani embriyonun rahme sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi…
Psikolojik destek önemli
Bu süreçte baba adayına da büyük görev düşmektedir. Anne adayı ile arasındaki iletişimi her zamankinden daha sıkı tutmalı, ona her konuda destek olmalıdır. Tedavi sürecinin olumsuz sonuçlanacağı endişesi bir kenara bırakılmalı ve tekrar denenebileceği unutulmamalıdır.
Normal gebelik süreci olduğu bilinmeli
Tüp bebek tedavi yöntemini doğal bir gebelik süreci olarak kabul etmek gerekir. Çünkü bu yöntemle gebe kalan kadınlar da normal bir hamilelik dönemi geçirmektedir. Dünyaya gelen bebek de diğer bebeklerden farksızdır.
Diyetisyen yardımı alınmalı
Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek tedavi sürecini olumlu etkilemektedir. Doktorun beslenme konusunda önerileri mutlaka dikkate alınmalıdır. Bunun yanı sıra uzman bir diyetisyen ile görüşülüp detaylı bir beslenme planı yapılabilir. Mümkün olduğu kadar da fast food ve abur cubur olarak adlandırılan besinler yerine daha taze, organik besinler
tüketilmelidir.